PORTUGUESE WATER DOGS & SPANISH WATER DOGS

Kirkkonummi, Finland
+358 405917731
kennelsantonja@gmail.com

SPANISH WATER DOG 

ESPANJANVESIKOIRA / PERRO DE AGUA ESPANOL

Alkuperämaa: Espanja
Ryhmä: 8      

KÄYTTÖTARKOITUS: Paimen- ja metsästyskoira sekä kalastajan apuri.

KOKO JA PAINO
SÄKÄKORKEUS: Urokset 44 - 50 cm ja nartut 40 - 46 cm. Korkeintaan 2 cm:n vaihtelu on sallittu kummallekin sukupuolelle mikäli mittasuhteet ovat oikeat.
PAINO: Urokset 18 - 22 kg ja nartut 14 - 18 kg.

LYHYT HISTORIAOSUUS: Espanjanvesikoiria on ollut Pyreneitten niemimaalla jo muinaisista ajoista lähtien. Niiden alkuperä on sama kuin vanhan barbet'in. Eniten niitä on Andalusiassa, missä niitä käytetään paimenkoirina. Siellä ne on vuosisatojen ajan tunnettu "turkkilaisina koirina". Niiden erityispiirteet, etenkin karvapeitteen laatu, sopivat rämealueiden kosteuden ja kuivuuden vaihteluihin. Siksi espanjanvesikoirat soveltuvat erinomaisesti noiden alueiden paimenkoiriksi sekä vesilinnunmetsästäjien ja kalastajien apulaisiksi.

YLEISVAIKUTELMA: Karkearakenteinen, sopusuhtainen (keskikokoinen), pitkäkalloinen ja melko pitkälinjainen. Ääriviivat ovat tasapainoiset ja ulkonäkö miellyttävä. Voimakasrakenteinen, lihakset ovat jatkuvan liikunnan ansiosta hyvin kehittyneet. Sivukuva on suoralinjainen. Näkö-, kuulo- ja hajuaisti ovat hyvin kehittyneet.

TÄRKEITÄ MITTASUHTEITA: Rungon pituuden suhde säkäkorkeuteen on 9 : 8. Rinnansyvyyden suhde säkäkorkeuteen on 4 : 8. Kuonon pituuden suhde kallon pituuteen on 2 : 3.

KÄYTTÄYTYMINEN/LUONNE: Uskollinen, tottelevainen, iloinen, uuttera, rohkea ja tasapainoinen. Erinomaisesta ymmärtämiskyvystä johtuen erittäin oppivainen. Sopeutuu kaikkiin tilanteisiin ja ilmasto-olosuhteisiin.